EXTRA MEDLEMSMÖTE

Tisdag 29 juni kl 18.00 i Zoom

Nu när sommaren närmar sig, och de flesta börjar bli eller är vaccinerade så ser många fram emot en lugn och härlig sommar. Men vi ser istället ut att få en större eller mindre kris i politiken. Som det ser ut just nu så vet ingen riktigt vart vi tar vägen, eller hur lång tid det kan ta att få ihop en ny majoritet, om Stefan kommer att utlysa extraval eller om talmannen får försöka tillsätta en ny regering. Naturligtvis hoppas ingen av oss på ett extra val till hösten, men förhållandet i riksdagen har inte ändrats sedan den långa regeringsbildningen. Med Liberalerna hårdare surrade mot höger än då så är även den lilla majoritet som S, V, MP och C utgör bräcklig, med 175 mandat, och riskerna för en regering med Kristersson stor om någon inte håller linjen eller röstar fel.

Därför bjuder styrelsen in alla medlemmar till ett samtal om läget på tisdag 29 juni kl 18:00.

Vi vet i dagsläget inte hur det kommer gå, men senast måndag måste Stefan ha meddelat om han utlyser extra val, eller tar chansen med talmannen. I bästa fall har vi då en uppgörelse på plats som underlag för en ny regering, men oavsett så är du hjärtligt välkommen att delta i ett öppet samtal om läget och vad det innebär för oss som parti framåt.

MÖTET SKER I ZOOM
Läs här om hur det fungerar: sapsandviken.se/installera-zoom/

Gå med i mötet:
https://socialdemokraterna.zoom.us/j/89757335295
Mötes ID:   89757335295
Medlemmar har fått ett mejl med lösenordet till mötet.
Saknar du det? Ring Johan på tfn: 070-645 90 79

facebook Twitter Email