Insamling

Många har det svårt i den situation vi nu befinner oss. De vanliga rutinerna rubbas och många är hemma mycket mer än vanligt. Det kan naturligtvis tära på oss alla. Att det vanliga sociala umgänget minskas och vi umgås närmare och mer med de vi bor med kan vara positivt och glädjande, men också jobbigt och destruktivt.

Samtidigt har krisen effekter på familjers ekonomi. En del har redan förlorat jobbet, andra är oroliga för det och det finns risk att människor hamnar i missbruk till skada för både sig själva och familjen.

Det här är naturligtvis inget nytt och det finns de som sedan länge jobbat med att hjälpa människor och familjer i problem. Nu när det behovet ökar vill vi sätta ljuset lite extra på det arbete som görs inom tre organisationer nämligen BRIS – Barnens rätt i samhället, Kvinnojouren Sandviken och Stickan krismottagning för män.

Alla de här organisationerna gör en stor del av sitt arbete med hjälp av donationer och ideella krafter. Eftersom vi pga pandemin inte kunde genomföra Första maj som vi brukar har vi beslutat att istället skänka pengar som skulle använts till det till de här tre organisationerna. De får tillsammans dela på drygt 35.000 kr från Socialdemokraterna och LO-facken i Sandviken.

Men samtidigt vill vi sprida kunskap och möjlighet för alla att hjälpa till. Ingen slant är för liten eller för stor och du kan välja vilken organisation just du vill stödja.

Swisha en slant till 123 514 74 91 och märk insättningen med Stickan, Kvinnojouren eller BRIS.

Här kan du läsa mer om de tre verksamheterna och vad de gör:
BRIS
Stickan
Kvinnojouren Sandviken

facebook Twitter Email